8.11.08

În preambul: de ce nu este bine să citim bloguri

Pentru că în mod sigur mai eficace ar fi o carte de citit, un film de văzut sau o muzică de ascultat, decât documentarea liberei exprimări a majorităţii de azi. Nivelul poporului de rând din prezent e net ridicat celui din trecut, dar pe-ntreg nu depăşeşte valoarea vreunui om de excepţie oricât de vechi timpul său de viaţă ne este. 

Pentru că oricine îşi poate crea aşa ceva. 

Pentru că oricine şi-a făcut aşa ceva.

Pentru că nu avem certitudinea corectitudinii gramaticale a limbajului folosit, iar oricât de mult nu ne-ar păsa de asta, fiecare se va îndrăgosti la un moment dat de o persoană care va cataloga lumea după cât de bine scrie şi vorbeşte. 

Pentru că multe bloguri sunt scrise fără diacritice iar acest fapt ne va ajuta să ne pese şi mai puţin de motivul precedent.

Pentru că vom da peste o mulţime de oameni în care, indentificându-ne propriile concepte despre viaţă, ne vom auto-manipula în a crede că suntem pe drumul cel bun din moment ce lăţimea potecii e lată şi bătătorită. Să ne aducem aminte de alde Lăpuşneanu şi ai lui proşti, da mulţi.  

Pentru că domnul Gheorghe Becali deţine un blog. Ne-ar putea consola ideea că nu vom putea fi vreodată diferiţi întru totul de domnul respectiv din moment ce orice am face, tot ne vom asemăna cu dânsul la nevoia de-a folosi toaleta şi de-a crede în Dumnezeu.

Temeiurile de mai sus mă pot învinui de ipocrizie în vreun fel? Nu, eu nu citesc bloguri, ci doar le scriu. Amin.