15.1.09

Părintele Eremit despre abstinenţă

M-am întrebat şi asta destul de recent, până atunci părându-mi-se o inculcare tirană a fanatismului religios, cât ar conta întru creşterea în înţelepciune ascetizarea personalităţii proprii. Măcar o încercare, o dietă la manierele cotidiene căpătate datorită feluritelor anturaje ale vieţii. O purificare fizică care va duce spre o curăţenie morală, îmbunătăţire psihică. Cum de am ajuns la aşa ceva? Unii ar numi-o disperare, dar pentru mine este o împăcare cu sine, eliminarea unei părţi importante a lucrurilor cu care noi trăim dar nu le recunoaştem, nu le conştientizăm decât de foarte puţine ori, lucruri pe care le facem impulsiv, instinctual, mecanic, aproape fără ca noi a avea puterea liberului arbitru. Într-un fel, prin astfel de încercări sihăstreşti făcute întru atingerea lui Dumnezeu, de fapt lupţi cu El, cu schizofreniile cu care ne-a plămădit - asta dacă suntem sinceri cu noi şi acceptăm că necesitatea, impetuozitatea dependenţei pentru sex mai ales la bărbaţi(la femei în schimb, chiar dacă par mai impasibile, sunt multe şanse ca la 30-40 de ani, încă virgine fiind, să se îmbolnăvească de cancer ovarian ; într-un fel providenţa obligându-ne a recurge la aşa ceva), deci, asta dacă suntem în stare a considera imperiozitatea dorinţei de a ne manifesta asemenea babuinilor prinşi cu camera ascunsă pe Animal Planet o schizofrenie.

A mea decizie de-a urma continenţa provine dintr-o dorinţă de a-mi dovedi auto-controlul, de a mă împăca cu mine însumi. De a demonstra un devotament adus unei cauze sau, în cazul altora, devotament închinat unei persoane anume.

Şi acum trecem la lucruri clare. Hormonii produc o mare parte din cantitatea energiei omului, energia exterioară a persoanei(aura cum o numeşte ezoterismul); culoarea acestei energii este cea care ne face să părem simpatici sau antipatici, de-a ne conecta cu lumea prin simple priviri. O astfel de reţinere a hormonilor în corp poate produce o maximizare a energiei exterioare.

S-a descoperit o asemănare remarcabilă între o componentă chimică a spermatozoizilor şi una a sistemului central nervos, ambele fiind bogate în lecitină, colesterol şi fosfor, ceea ce poate susţine că emisile seminale sunt extrase din substanţele corporale necesare nutriţiei sistemului cerebral. Masturbarea presupune la fel ca sexul emanaţii de substanţe, din punct de vedere chimic, fiziologic, nu se diferă de actul sexual propriu-zis.

Pentru acele 1,2 persoane interesate, vă ofer mai multe site-uri pentru studiu, cel mai important fiind primul:

http://www.people.nnov.ru/celibate/brhat/continence.htm


http://en.wikipedia.org/wiki/Asceticism

http://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_continence

http://en.wikipedia.org/wiki/Celibacy

http://sivasakti.com/articles/man/sexual-continence-art32.html

http://www.iskcon.net/celibacy/brhat/continence.html


Amin.